Gyors, stabil mobil-net 2,5G/3G/4G -n rossz körülmények között is.

A Mobiline Kft. uniós támogatást nyert a Mobil Adathálózatok szolgáltatásainak használatát lehetővé tevő kommunikációs technológia fejlesztésére, a KMOP „Vállalati innováció támogatása” című pályázati kiírás keretében.

A Mobiline Kft. több mint tíz éve foglalkozik Üzleti Kommunikációs Rendszereknek a GSM hálózatokhoz kapcsolását biztosító technológiák fejlesztésével, berendezések gyártásával. Ez idáig a GSM mobiltelefon szolgáltatások privát telefon rendszerekhez illesztésére koncentráltunk.

A projekt keretében olyan adatkommunikációs rendszer technológiájának kifejlesztése volt a cél, amely szélsőséges körülmények esetén is a legjobb rendelkezésre állás mellett a legnagyobb sebességgel képes elérni a mobil hálózatok adatátviteli szolgáltatásait, Internet hozzáférés vagy IP VPN kapcsolat biztosítása céljából. Amely technológia felhasználásával készített berendezések alkalmazásával a felhasználók a közvetített szolgáltatásokat a megszokott eszközeik pl., PC, Laptop, okos telefon segítségével, Ethernet vagy Wi-Fi interfészen keresztül vehetik igénybe.

A kommunikációs technológia Kültéri és egy Beltéri Adatátviteli Egységekből áll. A Kültéri Egységek egyszerre több, akár eltérő technológiájú (GSM, 3G, 4G) különböző szolgáltatók által üzemeltetett mobilhálózathoz kapcsolódhatnak, összegezhetik azok felhasználható kapacitásait, ezzel növelve a felhasználók által elérhető adatátviteli sebességet és biztosítva a folyamatos adatátvitel lehetőségét az ezt igénylő alkalmazások számára.

A Kültéri Egységek ipari minőségben készülnek IP65-ös szigeteléssel, villámvédelmi rendszerbe bekötendő, kompakt kivitelben -40-től +85 Celsius fokig terjedő működési hőmérséklet tartománnyal. Különböző feladatokhoz megfelelő antenna megoldásai, ill., rádiós egységei biztosítják az iparágban elérhető legmagasabb rádiótechnikai színvonalat. A Kültéri Egység klímaálló, kompakt kivitele, különböző felületekhez alkalmas rögzítési szerelvényei, PoE (Power over Ethernet) táplálási lehetősége lehetővé teszik, hogy a telepítési helyének kiválasztásakor minden esetben a legjobb rádiós vételi lehetőség lehessen a fő szempont, így telepíthetők akár kültéren, magasan elhelyezkedő, nehezen megközelíthető, energia ellátással nem rendelkező, villám veszélyes helyekre is.

A szükséges SIM kártyák elhelyezésekor is több lehetőség közül választhat a felhasználó. SIM-ek helyezhetők el a Kültéri egységekben, a sokkal kényelmesebb kezelést lehetővé tevő - a PoE táv-táplálást is biztosító - Beltéri Egységben, ill., a Kültéri Egységgel IP kapcsolatban álló ún. SIM-Bank berendezésben. A Kültéri Egységek 3G-s (HSDPA/HSUPA) vagy 4G-s (LTE) rádiós moduljai a rendelkezésre álló SIM-ek közül mindig a célnak leginkább megfelelőt használhatják. a technológia részét képező SIM Kiválasztó alkalmazás döntései alapján.

A Kültéri, ill., Beltéri Egység beállításait, valamint a keletkezett forgalmi adatok kezelését az arra jogosult felhasználó WEB böngészője segítségével végezheti.

Az új adatátviteli technológiáink gyenge vételi viszonyok mellett (országhatárok mellett, változó domborzati viszonyok között, települések külterületein, mezőgazdasági területeken, extrém időjárási körülmények között biztosítanak Internet elérést, adatátviteli lehetőséget a 2,5G-s, 3G-s és 4G-s mobil hálózatokon, így kiterjeszthetik azok szolgáltatási ill., elérési területét. Fejlett SIM management képességei révén országok között mozgó felhasználók (kamionok, partközeli tengeri és folyami hajók, buszok) számára nyújthat folyamatos mobil-internet kapcsolatot - az adat-roaming elkerülésével - elérhető költség mellett.

A technológiáink alapján létrehozott termékek hamarosan Magyarországon kívüli potenciális ügyfeleink számára is elérhetővé válnak.

 

Kedvezményezett:

Mobiline Kft.
2014 Csobánka Hanfland krt. 31.
Telefonszám: +36 (1) 237-8020
Email: mobiline@mobiline.hu

Közreműködő szervezet:

MAG- Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Cím: 1139. Budapest, Váci út 83., Center Point 2. irodaház fszt.
Levelezési cím: 1539 Budapest, Postafiók 684.
Infovonal: +36(40) 200-617
www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: 1393 Budapest, Pf. 332.
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
Infovonal: +36 40 638-638 (474-9180)
www.nfu.hu